Implantaatbehandeling op Groupon

Na het succes van de bleekbehandelingen op Groupon was het wachten op de eerste ‘echte’ tandheelkundige behandeling welke voor een groepskorting zou worden geplaatst. Dit is gelijk een implantaatbehandeling geworden.

Collega E. Arslan op IJburg die zichzelf erkend implantoloog noemt (maar vreemd genoeg niet in de NVOI lijst staat) heeft een succesvolle Groupon actie gedaan.

Zijn Groupon deal was een implantaatbehandeling inclusief kroon en exclusief GBR  voor 1199 euro. Gezegd mag worden dat dit een een scherpe prijs is en er blijkbaar bij de consument behoefte is aan relatief betaalbare implantologie.

Als kanttekening wil ik opmerken dat zijn ‘originele’ prijs van €2485 veel te hoog is. Maar aangezien Groupon een korting van 50% eist was een normale prijs van €2485 waarschijnlijk de enige mogelijkheid om nog een relatief goede prijs over te houden.

Met de Groupon actie heeft hij 84 personen bereikt die dit ook daadwerkelijk hebben ingekocht. Een klein rekensommetje leert dat je van een Groupon actie zelf maar 25% overhoudt van de originele prijs, dus in dit geval: €621,25 euro.  Alhoewel je het gehele totaalbedrag van de verkochte acties vrij snel krijgt (meer dan 50,000 euro), lijkt mij het toch vrij weinig. Hij verdient aan de bijkomende botopbouwen en natuurlijk ook aan extra behandelingen (upsell zoals dat zo mooi heet), maar de marges blijven dun.

Zie: http://www.groupon.nl/deals/amsterdam/implantaat-abutment-kroon-mondzorgcentrum-ijburg/397326

Dit bericht werd geplaatst in Uit het nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s